wijziging btw tarief voor de ntf kassa

wat kunnen wij hierin betekenen?

Op nieuwjaarsdag 2019 wordt het lage btw-tarief (na goedkeuring Eerste kamer) verhoogd van 6% naar 9%. Dit heeft voor elke horeca ondernemer grote gevolgen. NTF zal je hierin ondersteunen zodat de overgang naar het nieuwe btw tarief soepel zal verlopen. Op deze pagina verzamelen we relevante informatie over deze btw-wijziging voor de ntf kassa. Houd deze pagina de komende periode dus in de gaten! Voor de btw wijziging in alle andere modules verwijzen we je naar deze algemene pagina.

wat betekent de btw-wijziging voor de ntf kassa?

De ntf kassa zal in december automatisch voorzien worden van een update. Deze kassa update zal het btw-tarief van 6% op 1 januari automatisch verhogen naar 9% voor de Nederlandse relaties. Je hoeft hier dus helemaal niets voor te doen. Het enige wat je kunt controleren is het btw tarief op de kassabonnen en online orders. Voor België blijft dit tarief onveranderd.

ntf horeca kassasysteem met software

hulpmiddel voor het aanpassen van prijzen:

De prijzen in de kassa zullen niet automatisch verhoogd worden per 1 januari. Er zijn 2 methodes om de prijzen aan te passen:

  • via programmeer kassa op een zelf gekozen moment
  • via een speciaal Excel bestand met verwerking vóór 21 december

Je kunt dit Excel bestand opvragen via de helpdesk.  In dit bestand staat de huidige prijs, een veld om de nieuwe prijs te vullen en een veld met een adviesprijs. De adviesprijs is de huidige prijs met nieuw btw tarief en afgerond op € 0.05. Door deze afronding blijven prijzen onder € 1,- gelijk.

wanneer kan dit bestand uiterlijk aangeleverd worden?

Dit Excel bestand met gewijzigde prijzen zal vóór 20 december aangeleverd moeten worden en kan dan uiterlijk op 21 december verwerkt worden. De nieuwe prijzen zijn dan per direct van kracht.

Wegens de feestdagen is het niet mogelijk dit bestand te verwerken tussen 21 december en 1 januari. Uiteraard is het wel mogelijk om dit bestand na 1 januari te verwerken.

welke opties zijn er?

  • zelf direct prijswijzigingen programmeren
  • via het Excel hulpmiddel prijsverhoging
  • op een later moment