Prijsstijgingen in de fastservice

Een woord dat niemand graag hoort, prijsstijgingen. Toch krijgen we hier steeds meer mee te maken. De energiekosten zijn flink gestegen, met name die voor gas. Ook frituurolie, friet en andere essentiële producten zijn flink duurder geworden.

Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria's en snackbars. “Tientallen cafetaria’s zijn vanwege de oplopende kosten al gestopt. Honderden lijken met de gedachten te spelen om ook hun deuren te sluiten. Maar precies weten we het niet. We hebben harde onderzoeksgegevens nodig om de politiek van snelle steun te overtuigen.” Dat zegt Frans van Rooij, directeur van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Hij roept alle ondernemers met frituurspeciaalzaken op om de vragen te beantwoorden die in het korte onderzoek worden gesteld.

Wat betreft de torenhoge energiekosten, steeds meer horecaondernemers brengen een tijdelijke energietoeslag in rekening. De reden dat ondernemers hiervoor kiezen is omdat deze toeslag hulp biedt en makkelijk terug te draaien is. KHN staat positief tegen de tijdelijke toeslag. De belangenorganisatie vindt wel dat gasten vooraf duidelijk geïnformeerd moeten worden.

Ook bij NTF staan we nauw in contact met de ondernemers. De dagelijkse worsteling met betrekking tot de prijsstijgingen is zichtbaar en daarom heeft NTF een tipgids samengesteld. In deze gids vind je manieren om prijsverhogingen het hoofd te bieden en tegelijkertijd je gasten niet kwijt te raken. Is het een optie om kleinere porties te geven, loont het om een budgetlijn te starten? Deze en nog meer vragen komen in deze speciale tipgids aan de orde. Daarnaast gaat de gids in op eenvoudig calculeren, manieren om op personeelskosten te besparen en digitale oplossingen voor zowel medewerkers als gasten. En last but not least: goede communicatie met je gasten.

Klik hier om de tipgids gratis te downloaden!

Contact