Take away is here to stay

Bezorgen is een blijvertje. Zelfs nu er geen coronamaatregelen zijn, is take away nog altijd bijzonder in trek. Sterker nog: het aandeel groeit flink! Een goede reden om je bezorgmanagement eens onder de loep te nemen.

Door de coronacrisis maakte de bezorgmarkt een enorme groei door. En zelfs nu de coronamaatregelen afgenomen zijn, blijft thuis laten bezorgen populair. Niet zo gek, want gasten zijn nu eenmaal gewend geraakt aan het gemak van eten en drinken bestellen voor thuis.

Take away in cijfers

Cijfers bevestigen dit beeld. Uit onderzoek van NTF blijkt dat in de periode van april 2021 en april 2022 het aandeel van take away is gestegen van 24% naar bijna 28%. En dat niet alleen. De totale omzet van thuisbezorgen steeg in deze periode met maar liefst 30%. Ter vergelijking: de omzet aan de kassa in de cafetaria steeg met slechts 8%. 

Krijgt bezorgen nog de aandacht die het verdient?

Als horecaondernemer doe je er dan ook verstandig aan je bezorgingen nog eens goed onder de loep te nemen. Juist nu! Krijgt take away nog de aandacht die het verdient? Zet je jouw aanbod nog wel slim in? Wat kan beter? En het goede nieuws is: een upgrade van je bezorgsysteem hoeft echt niet de wereld te kosten of heel ingewikkeld te zijn. Integendeel! 

Spelen met gevarieerd aanbod door e-food

Want wist je dat praktisch het gehele proces qua bestelling, planning en aansturing geautomatiseerd worden? Met e-food van NTF kunnen gasten rekenen op een gepersonaliseerde bestelsite. Hiermee kan zelfs gevarieerd worden met het assortiment per moment van de dag. Denk aan een lunchaanbod voor thuiswerkers, terwijl daarna weer overgestapt wordt op het traditionele assortiment van de avond. Wel zo handig! 

Efficiƫnte planning door bezorgmanagementsysteem

En wat te denken van e-delivery: een bezorgmanagementsysteem waarmee bezorging professioneel kan worden gemanaged. Bestellingen worden hiermee live op een Google Maps scherm ingepland. Zo zie je direct waar jouw bezorgers zijn. Ook prettig: de bezorger krijgt de bestellingen in een app te zien. Met e-delivery verhoog je direct het rendement, want het maakt plannen van de bezorging een stuk efficiƫnter. En daar profiteer je weer onderaan de streep van!


Benieuwd hoe je jouw bezorgmanagement een boost geeft? NTF helpt graag met het automatiseringsproces. Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Gegevens achterlaten

Contact