Statiegeld op blik per 01-04-2023

Statiegeld blik horeca blog

Statiegeld op blik

Per 1 april 2023 wordt het statiegeldsysteem voor blik met een inhoud van minder dan 3 liter ingevoerd. Dit zal voor veranderingen zorgen in de kassasystemen en op de bon.

In deze blog kun je lezen hoe je dit vanaf nu kunt verwerken in mijn.ntf.nl zodat het goed doorgevoerd wordt op de bon & in jouw administratie.

Hoe werkt het? Er wordt gebruik gemaakt van een koppelsysteem. Het statiegeld wordt gekoppeld met een product en het kassasysteem of e-food zorgt ervoor dat het apart op de bon komt te staan. 

Alle stappen

Wil je alle stappen op je gemak doornemen, of als spiekbriefje erbij houden? Download dan hieronder het stappenplan op papier!


Download stappenplan

Extra tips

  • Neem ruim de tijd om de statiegeld producten te koppelen aan de petflesjes, zodat je deze ook kunt controleren
  • Voor locaties met een assortiment wat door de formule beheerd wordt, zal dit centraal ingeregeld worden. Het kan uiteraard wel zijn dat er een formule website assortiment is en een lokaal kassa assortiment. In dit geval moet je als ondernemer het nog wel uitvoeren voor jouw lokale kassa assortiment.
  • Als er verschillende statiegeld bedragen zijn, dan kun je de stappen herhalen en meerdere statiegeld bedragen aanmaken en koppelen. Let er wel op dat je deze andere productnamen geeft dus bijvoorbeeld 'Statiegeld klein' en 'Statiegeld groot'.
  • Kijk voor meer informatie over statiegeld Nederland op: www.statiegeldnederland.nl/blik/


Veel succes! Heb je vragen, neem gerust contact met ons team op.  

Contact