De betaalindustrie in 2024: Wat gaat er veranderen?

Betalingen zijn ontzettend belangrijk voor je bedrijf. In 2024 zijn er grote veranderingen op komst in de betaalindustrie. In deze blog laten we de drie belangrijkste veranderingen zien, hoe deze invloed zullen hebben op je onderneming en hoe je je hierop kunt voorbereiden.

Bepaalde betaalautomaten gaan verlopen

Betaalautomaten worden regelmatig bijgewerkt om transacties veilig te houden, waarbij veiligheidsnormen een belangrijke rol spelen.


PCI-DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. Dit is een internationale beveiligingsstandaard, opgesteld door diverse betaalkaartmaatschappijen en vereist door de Europese wetgeving. Het vermindert het risico op datalekken en fraude door de veiligheid van kaarthouders en hun gegevens te verbeteren.


Kort gezegd is PCI-PTS een veiligheidsstandaard voor apparaten die kaartbetalingen verwerken. Huidige betaalautomaten zoals bijvoorbeeld de Yomani verliezen binnenkort hun certificering omdat de PCI-DSS vervalt, wat betekent dat ze niet langer aan de veiligheidseisen voldoen.


Ondernemers die deze betaalautomaten gebruiken, moeten hun betaalautomaten in de komende maanden vernieuwen om toekomstbestendig te blijven.  

Check GRATIS jouw betaalautomaat!

Banken zullen binnenkort geen ondersteuning meer bieden voor Maestro

Vanaf de zomer van 2024 zullen banken Maestro-betaalkaarten stopzetten en in plaats daarvan Debit Mastercards en Visa Debitcards uitgeven. Dit heeft grote gevolgen voor bedrijven en hun klanten wereldwijd.


De overstap naar Mastercard en Visa biedt voordelen voor consumenten, zoals wereldwijd online betalen, eenvoudig abonnementen beheren en bescherming tegen fraude.


Bedrijven moeten wachten tot hun betaalprovider klaar is om deze nieuwe kaarten te accepteren. Technologische systemen en software op betaalautomaten moeten mogelijk worden aangepast.


De Adyen betaalautomaten van NTF zijn klaar om deze nieuwe kaarten te accepteren.   

Nieuwe betaalmethoden zijn onderweg

Digitale wallets en Apple Pay blijven populair, maar ook nieuwe ontwikkelingen zoals Tap to Pay winnen terrein. In de toekomst kunnen ondernemers met Tap to Pay op hun handheld direct contactloze betalingen accepteren, zonder extra betaalautomaten of andere hardware.


Bestaande betaalmethoden veranderen ook. iDEAL, veelgebruikt in de Benelux, ontwikkelt zich naar 'het nieuwe iDEAL'. Hiermee kunnen consumenten hun bezorggegevens en voorkeursrekening delen met webshops, waardoor bestellen en betalen in één stap mogelijk wordt. Consumenten kunnen ook sneller betalen, via QR-bestellen, iDEAL-betaalpagina of hun bank-app. Met iDEAL's aanvullende diensten wordt bestellen en betalen nog makkelijker, wat leidt tot een betere klantervaring en meer conversie.


Het aanbieden van de juiste betaalmethoden opent nieuwe inkomstenstromen, zorgt voor soepele ervaringen en versterkt je marktpositie.   

Wat moet ik als ondernemer doen?

Als ondernemer is het natuurlijk belangrijk om klaar te zijn voor de toekomst, en wij staan klaar om je daarbij te helpen! Heb je vragen of wil je meer weten over jouw betaalautomaten? Laat je gegevens achter en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. We kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan!


Bron: Adyen   

Ik wil meer informatie

Contact