iDeal kosten in een webshop

Hoe zit dat met iDeal kosten? Een van de vragen die we regelmatig krijgen. Zo zit het: Bij elke webshop betaal je transactiekosten voor online afrekenopties zoals iDeal, dus ook bij e-food. In de meeste situaties worden deze kosten standaard doorbelast naar de gast en zie je ze als ondernemer niet, maar dat vinden wij niet altijd fair.

Daarom geven wij jou als ondernemer de keuze:

  • De transactiekosten (€ 0,25) voor eigen rekening nemen. Dit kost je inderdaad geld, maar is wel super gastvrij naar je gasten.
  • De transactiekosten (€ 0,25) doorberekenen aan je gast, de meeste gasten zijn hier ook aan gewend bij andere webshops. Je speelt dan quitte. Wij adviseren deze optie als je je kosten laag wilt houden.
  • We zien ook wel eens dat transactiekosten opgehoogd worden, naar bijvoorbeeld € 0,35. Je mag bij wet niet verdienen op betaaltransacties, en hoewel de daadwerkelijke transactiekosten voor de gast vaak niet inzichtelijk is: raden wij dit dus niet aan. 

Wil je je huidige model aanpassen?

Wat zou jouw voorkeur hebben? Het is bij ons allemaal in te richten! Wil je je huidige model aanpassen? Neem dan even contact op met ons team, op 0345-639 100. Of stuur ons gelijk een contactverzoekje via het formulier.

Formulier

Contact