Terrastips

Het terras leuk houden & met maximaal rendement

De terrassen mogen weer open, echter is dit wel onder strenge regels. Hoe houd je dat efficiënt en ook nog leuk voor je team & de gasten? Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet.

Hoe ga je professioneel hiermee om?

Geef je personeel duidelijke instructies wat betreft de actuele ontwikkelingen/regels. Hou het personeel scherp met do’s en dont’s. Leg vooral de nadruk op de veiligheid van het personeel en de gasten om te voorkomen dat het hele team ziek wordt.

Moedig het personeel aan, laat zien dat jullie als team hier samen doorheen gaan slaan. Personeel met een glimlach geeft een veel betere sfeer op het terras.

Straal professionaliteit uit richting jouw gasten door goede apparatuur te gebruiken zodat er geen fouten worden gemaakt in het aannemen van bestellingen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen met de QR-codes op tafels of handhelds waar het personeel mee rond loopt. Dit versnelt het proces en maakt het aangenamer voor de gasten om te bestellen/afrekenen.

Bereid je voor op warme en koude dagen. Bij de warme dagen zorg voor genoeg verkoeling en voor de koude dagen, zorg voor een terrasverwarmer & leg fleece dekentjes neer voor de gasten.

In de Enjoy, het magazine voor fastservice wat Bidfood uitbrengt, lazen wij deze tip van Milo Berlijn:

“Dat je de mensen beloont als ze zich aan de regels houden. Bijvoorbeeld door je duim op te steken. Of dat je bij een groepje tegen één van hen zegt: ‘Kun je een oogje in het zeil houden? Als het goed gaat, krijgen jullie gratis koffie’. Je moet investeren in loyaliteit. ik heb nog een leuk voorbeeld. Een van onze klanten ging in de zomer 2020 op een slimme manier om met het bron- en contactonderzoek. Die organiseerde wekelijks een trekking op Youtube: uit alle formulieren werden drie winnaars getrokken. De prijs varieerden van een gratis lunch tot een fles wijn. Dan geef je een leuke draai aan iets wat de mensen normaal gesproken tegenstaat. Sterker nog: er kwamen zelfs extra gasten op af”, aldus Milo Berlijn.

Het volledige magazine lezen? Dat kan hier!

QR bestellen kan verlichting brengen op het terras. Meer weten over QR bestellen? Laat uw gegevens achter in het formulier en wij bellen u terug!

Contact