Statiegeld op PET-flesjes

Statiegeld op PET-flesjes

Per 1 juli 2021 wordt het statiegeldsysteem voor plastic flesjes met een inhoud van minder dan 1 liter ingevoerd. Dit zal voor veranderingen zorgen in de kassasystemen en op de bon. In deze blog kun je lezen hoe je dit vanaf nu kunt verwerken in mijn.ntf.nl zodat het goed verwerkt wordt op de bon & in jouw administratie.

Hoe werkt het?

Er wordt gebruik gemaakt van een koppelsysteem. Het statiegeld wordt gekoppeld met een product en het kassasysteem of e-food zorgt ervoor dat het apart op de bon komt te staan.

Deze stappen volg je om het correct in te stellen

In onderstaande video kun je alle stappen bekijken.


Statiegeld op PET-flesjes

Alle stappen nalezen

Wil je alle stappen op je gemak nalezen, of als spiekbriefje erbij houden?

Download dan hieronder het stappenplan op papier!

download stappenplan

Extra tips

  • Neem ruim de tijd om de statiegeld producten te koppelen aan de petflesjes, zodat je deze ook kunt controleren
  • Je kunt dit nu al direct gaan vullen, en dan via Prijzen beheren de prijs van het statiegeld pas in te laten gaan per 1-7-2021Zo kun je nu al alles aanmaken en controleren en dan gaat de statiegeld toeslag pas actief per 1-7-2021.
  • Voor locaties met een assortiment wat door de formule beheerd wordt, zal dit centraal ingeregeld worden. Het kan uiteraard wel zijn dat er een formule website assortiment is en een lokaal kassa assortiment. In dit geval moet je als ondernemer het nog wel uitvoeren voor jouw lokale kassa assortiment.
  • Als er verschillende statiegeld producten zijn, dan kun je de stappen herhalen en meerdere statiegeld producten aanmaken en koppelen.


Veel succes! Heb je vragen, neem gerust contact met ons team op.  

Contact