Bezorggebied bepalen

Wanneer je start met bezorging, is het bezorggebied bepalen heel belangrijk voor je succes. Hoe bepaal je het juiste bezorggebied en zorg je dat de bestellingen goed bij de gast arriveren?

Hoe ver ga je bezorgen?

De vuistregel die gehanteerd wordt bij het bezorgen, is de maximale tijd dat een order onderweg mag zijn. Hiervoor wordt uitgegaan van maximaal 10 minuten.


Om gedoseerd te starten met bezorgen zodat je het langzaam kunt integreren met minimale leerfouten, adviseren wij te starten met één of een aantal postcodes die bij elkaar liggen. Je kunt dan steeds verder uitbreiden.


Tip: soms lopen postcodes niet logisch, en valt het ene deel van een bepaalde postcode bijvoorbeeld in een andere plaats. Een handige tool om dit in kaart te brengen is de site postcodebijadres.nl 

Test & leer

Probeer ook diverse leveringen in het bezorggebied dat je wilt gaan bedienen. Tot welke afstand blijft je maaltijd kwalitatief goed?


Tip: soms kan de reistijd langer zijn op bepaalde plekken doordat je in de spits er moeilijk doorheen komt als er een grote drukke weg op de route zit. Daarom is het verstandig om dit mee te nemen in de bepaling van je bezorggebied. 

Meer over bezorgen?

Wij spreken dagelijks ondernemers die gestart zijn of willen starten met bezorgen. Onze software ontwikkelen we dan ook continu door om in de behoeften te kunnen voorzien. Wil je meer weten over wat NTF kan betekenen op het gebied van een eigen bestelsite, het plannen van bestellingen en aansturen van bezorgers, of andere invulling van automatisering? Wij bellen graag terug!

Terugbelverzoek

Contact