Praktijkverhaal: € 13.000 meer rendement voor Fastservice ondernemer

Hoe verdien ik eenvoudig geld in minder tijd? Dat is een vraag die wij graag beantwoorden! Nick van Zetten, onze adviseur voor gebruikers van Planning & Control, vertelt wat voor resultaten Planning & Control in de praktijk heeft opgeleverd.

De vraag

Deze fastservice ondernemer is franchisenemer van een landelijke fastservice formule. Nick: “De vraag was eigenlijk redelijk algemeen toen we elkaar ontmoetten: “kan je meekijken?” De ondernemer had het idee dat hij bepaalde dingen handiger kon doen, en kampte met veel wisselingen in het personeelsrooster. Hierdoor had hij er bijna een dagtaak aan om dit rond te krijgen.” 

Snelle klap: slimme openingstijden

Uit de eerste bedrijfsscan die we konden maken met Planning & Control viel al snel op dat de openingstijden aangepast konden worden. Er waren momenten dat er minimaal omzet binnenkwam, terwijl er wel een volledig team actief was. Dit zijn gewoontes en door dit als uitgangspunt te nemen laat je grof geld liggen. De ondernemer durfde het aan om zijn openingstijden aan te passen. Het resultaat: € 13.000 aan jaarlijks rendement extra. 

Grote groep medewerkers

De ondernemer was zelf geregeld bezig met de planning van medewerkers. Hij putte uit een grote groep medewerkers tussen de 15 en 19 jaar. Dit maakte hem flexibel, maar iedere medewerker had zijn eigen rooster en was niet altijd beschikbaar. Met veel wijzigingen in het rooster en onverwacht niet kunnen of ziekmelden als resultaat. 

Gebruik van Planning & Control voor het roosteren

Nadat we een analyse hebben gemaakt van alle lopende contracten hebben we 14% personeelskosten in kunnen vullen met vaste krachten en de andere 8/9% met flexibele contracten. Dit is een goede verdeling voor de continuïteit van het bedrijf en biedt meer opties om bij te sturen op basis van de omzetontwikkeling.


De voordelen die de ondernemer ervaart met het roosteren via Planning & Control:


  • Hij ziet direct wat hij aan het verlonen is, tijdens het inroosteren
  • Heeft iemand een 5-sterren beoordeling op een bepaalde taak? Hij bepaalt direct de kwaliteit stelt de ideale bezetting samen
  • Medewerkers geven nu zelf aan wanneer ze beschikbaar zijn
  • Er is een maximum ingesteld aan hoeveel mensen er vrij mogen vragen
  • Kunnen ze niet? Dan kunnen ze onderling ruilen via de app.


“Het plannen gaat sneller en ik ben flexibeler. Mijn team is er ook erg blij mee!” Aldus de ondernemer. 

Zelf Planning & Control ervaren?

Nick ziet nog meer voordelen buiten bovenstaande “Andere voordelen van Planning & Control die ik in de praktijk tegenkom bij ondernemers is dat ze altijd inzicht hebben in de roosters. Niet alleen de ondernemer, maar het team weet ook precies waar ze aan toe zijn. Ook is alles inzichtelijk via de app, makkelijker kunnen we het niet maken.” Neem contact op met ons en we vertellen graag meer!

Contact

Contact