6 tips voor een hogere terrasomzet

Is jouw bedrijf klaar voor het terrasseizoen? Als de zon gaat schijnen, zijn je tafels in een mum van tijd bezet en is het zaak dat jouw team optimaal is voorbereid. Hier volgen zes tips voor meer snelheid, een hogere terrasomzet en tevreden gasten die graag terugkomen. 

1. Voer QR bestellen in

Creëer een bestelproces dat snel en soepel verloopt. Dat kan onder meer met QR bestellen. Daarmee geef je gasten het gevoel dat ze sneller geholpen worden en voorkom je frustraties. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is QR bestellen een uitkomst omdat ze in hun eigen tempo kunnen bestellen én afrekenen. Door het menu op een aantrekkelijke manier te presenteren, onder meer met mooie foto’s en suggesties voor bijverkoop, stijgt bovendien de gemiddelde besteding.


QR bestellen biedt daarnaast een zeer handige en werkbare oplossing wanneer je kampt met personeelstekort. Uiteindelijk geeft het jouw medewerkers meer rust en overzicht tijdens de piekmomenten. Daarnaast is er meer tijd voor persoonlijk contact met gasten, bijvoorbeeld bij aankomst, tijdens het uitserveren en bij vertrek.   

2. Ontwikkel een slim terrasmenu

Een digitaal menu geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om in korte tijd een slim terrasmenu te ontwikkelen met passende gerechten die de keuken snel kan bereiden. Uiteraard is het wel van belang dat de menucalculatie klopt, onder meer met de juiste berekeningen van de inkoop en de marges.  

3. Creëer meer snelheid met handhelds

Laat medewerkers bestellingen aan tafel opnemen en direct doorsturen naar de keuken en de bar. Dit kan met handhelds. Doordat medewerkers niet meer naar de kassa hoeven te lopen (en te wachten tot deze vrij is), hebben ze meer aandacht voor de gasten op het terras en kunnen ze direct de volgende tafel helpen waardoor de omloopsnelheid stijgt en daarmee ook de terrasomzet. Ook kun je handhelds zo instellen dat deze suggesties geven voor bijverkoop. 

4. Investeer in een betrouwbaar kassasysteem

Tijdens het drukke terrasseizoen moet je altijd kunnen vertrouwen op je kassasysteem. Ook is het fijn als je de kassa naar eigen wensen eenvoudig kunt inrichten, je altijd inzicht hebt in de resultaten en je overal en op ieder moment je assortiment kunt beheren. Daarnaast wil je verschillende platformen en devices aan je kassa kunnen koppelen. Daarom is het aan te raden om te investeren in een kassasysteem dat jou al deze mogelijkheden biedt.  

5. Digitaliseer je personeelsplanning

Zorg dat je voldoende medewerkers inroostert voor het terras en dat je de juiste mensen op de juiste plek zet. Schijnt de zon volgende week of wordt er regen verwacht? Door je personeelsplanning te digitaliseren, kun je onder meer het rooster makkelijk aanpassen en medewerkers automatisch informeren. Ook kun je budgetteren, de kosten per shift bekijken en een prognose maken van je omzet.  

6. Reken af met mobiele pinautomaten

Bied gasten de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te kunnen afrekenen. Hoe fijn is het voor gasten als ze niet naar binnen hoeven te lopen maar aan tafel kunnen afrekenen via mobiele pinautomaten die medewerkers bij zich dragen? Snel, gemakkelijk en veilig. Het is de perfecte afsluiting van een gastvrij en comfortabel bezoek aan jouw terras. De kans is groot dat gasten terugkomen en hun ervaring delen met familie en vrienden. 
Contact