Laatste nieuws btw verhoging per 1-1-2019

wat kunnen wij hierin betekenen?

Op nieuwjaarsdag 2019 wordt het lage btw-tarief (na goedkeuring Eerste kamer) verhoogd van 6% naar 9%. Dit heeft voor elke horeca ondernemer grote gevolgen. NTF zal je hierin ondersteunen zodat de overgang naar het nieuwe btw tarief soepel zal verlopen. Op deze pagina verzamelen we relevante informatie over deze btw-wijziging per module. Houd deze pagina de komende periode dus in de gaten!

wat betekent de btw-wijziging voor de ntf kassa?

De ntf kassa zal in december automatisch voorzien worden van een update. Deze kassa update zal het btw-tarief van 6% op 1 januari automatisch verhogen naar 9% voor de Nederlandse relaties. Je hoeft hier dus helemaal niets voor te doen. Het enige wat je kunt controleren is het btw tarief op de kassabonnen en online orders. Voor België blijft dit tarief onveranderd.

ntf horeca kassasysteem met software

worden de prijzen ook automatisch aangepast?

De prijzen in de kassa en e-food online bestellen zullen niet automatisch verhoogd worden. Er zijn ondernemers die er voor kiezen om nu al een prijsverhoging door te voeren. De overige relaties zullen dit per 1 januari zelf programmeren of kiezen voor een later moment.

We begrijpen dat het een tijdrovend karwei is om prijswijzigingen door te voeren. Hiervoor hebben wij een hulpmiddel ontwikkeld waarmee je eenvoudig in 1 Excel sheet prijswijzigingen kunt aanleveren.

Klik hier voor meer info over dit hulpmiddel.

welke opties zijn er?

  • zelf direct prijswijzigingen programmeren
  • via het Excel hulpmiddel prijsverhoging
  • op een later moment

wat is de bereikbaarheid van onze helpdesk?

We verwachten veel vragen van ondernemers over deze btw-wijziging. Gezien de aankomende feestdagen is het raadzaam om alle vragen aan de helpdesk vóór 21 december ingediend te hebben. Op 24, 25, 26, 31 december en 1 januari 2019 is de helpdesk alleen bereikbaar voor bedrijfskritische storingen. Bel deze alleen als het écht nodig is.

wat betekent de btw-wijziging voor de overige modules?

Wil je weten wat de gevolgen zijn voor de overige modules? Klik dan op een van de oplossingen voor specifieke module informatie: