Skip to main content
Bezorgen & online bestellen

Statiegeld op petflesjes

By april 19, 2021No Comments

Per 1 juli 2021 komt er statiegeld op kleine plastic flesjes die met een inhoud van minder dan 1 liter. Dit is voortgekomen uit de enorme vervuiling en verspilling. Het bedrag van de plastic flesjes is vastgesteld op 15 cent. De producenten zijn verantwoordelijk gesteld voor het statiegeldsysteem.

 

De flesjes dienen ingeleverd te worden bij supermarkten, tankstations, winkels op stations en cateraars. Kleine ondernemingen en horeca zijn vrijgesteld voor deze nieuwe regelgeving, hier zal dus geen inname plaats vinden voor de plastic flesjes. Op elke petfles wordt een nieuwe recycle sticker geplaatst zodat het duidelijk is welke flessen wel en niet deel zijn van het nieuwe systeem.

PET flesje met statiegeld

Wat betekent dit voor de horeca?

Bij de inkoop van een petflesje moet er dus statiegeld worden betaald, dit geldt voor de groothandel maar ook voor de gast. De horeca betaalt aan de groothandel en de gast betaalt aan de horeca. Je bent er als horecaondernemer dus niets aan kwijt.

Geen btw op de petflesjes

Hoe zit dit met de prijzen van de drankjes? Hoe wordt dit verrekend? Het statiegeld van de petflesjes moet los op de bon komen te staan. De 15 cent kan niet boven op de verkoopprijs worden gezet omdat er geen btw wordt betaald voor statiegeld.

Wat gaat NTF voor u betekenen?

Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken over het berekenen van statiegeld met de bestellingen van drankjes. Wij gaan ervoor zorgen dat hier geen problemen uit voortkomen. Het statiegeld wordt namelijk automatisch berekend via de online bestellingen, bestelzuil bestellingen en natuurlijk de kassabestellingen.

 

Product verbergen in e-food

| Bezorgen & online bestellen | No Comments
Heeft u producten die u een bepaalde tijd of dag niet wilt verkopen? Denk bijvoorbeeld aan een lunchkaart en een dinerkaart of een product die…
eten hamburger

Doorgaan met bezorgen

| Bezorgen & online bestellen | No Comments
De terrassen zijn eindelijk weer geopend, is er dan nog wel behoefte aan eten bestellen? Het antwoord hierop is, ja. Het bestellen van eten is…
PET flesje met statiegeld

Statiegeld op petflesjes

| Bezorgen & online bestellen | No Comments
Per 1 juli 2021 komt er statiegeld op kleine plastic flesjes die met een inhoud van minder dan 1 liter. Dit is voortgekomen uit de…