Skip to main content
Horeca management toolsPersoneelsplanning

Meer rendement uit je restaurant(s), in minder tijd

By augustus 5, 2019No Comments

Hoe verdien ik eenvoudig geld in minder tijd? Dat is een vraag die wij graag beantwoorden! Nick van Zetten, onze adviseur voor gebruikers van Planning & Control, vertelt wat voor resultaten Planning & Control in de praktijk heeft opgeleverd.

9,25% meer rendement

“Ik draai goed, maar ik wil beter draaien. Dat is de vraag waarmee de ondernemer naar ons toe kwam. Ik wil meer inzicht. Meer bezig zijn met ondernemen, en minder met brandjes blussen.” vertelt Nick. “Ik ben met hem om tafel gegaan om te kijken hoe de producten van NTF hem hierbij konden helpen. We hebben 9,25% meer rendement bij hem kunnen maken, door het inzetten van Planning & Control: een prachtig resultaat!”

portretfoto Nick van Zetten

De situatie bij de ondernemer

Deze ondernemer is eigenaar van twee restaurants. In beide zaken was de ondernemer operationeel aanwezig, zoals hij zelf aangaf “ik zit niet de hele dag op kantoor”. Hij wilde met name een tool om dagelijks te kijken hoe de beide bedrijven ervoor staan. De ondernemer stelde zichzelf een aantal kritische vragen. Heb ik dagelijks inzicht op de omzet? Heb ik dagelijks inzicht in de inkoopkosten? Weet ik de brutomarge zodat ik kan sturen? Heb ik inzicht in de roosters? Het verbaast je wellicht niet dat de antwoorden op deze vragen “nee” waren.

Route naar succes

De ondernemer is Planning & Control in gaan zetten om de primaire kosten in de hand te houden. “Ik heb een training gegeven en vervolgens zijn ze ermee gaan werken in beide bedrijven”, vertelt Nick. De ondernemer is nu elke dag bezig met het plannen van het rooster en het controleren van de uren. Ziet hij afwijkingen? Dan kan hij gelijk bijsturen om verder te optimaliseren.

Doorgevoerde verbeteringen

De volgende verbeteringen heeft de ondernemer kunnen ervaren:

  • Slim bedieningsrooster. Voorheen stond de bedrijfsleider op daluren de glazen te poleren en was hij op piektijden vrij. Door het inzicht in de diensten, en iemands uren, capaciteiten en loonkosten wordt er nu slim gepland. De juiste persoon, met de juiste loonkosten wordt op het juiste moment ingezet.
  • Dagelijks grip op de kosten. Door het inzicht wat Planning & Control biedt heeft de ondernemer dagelijks grip op de roosters, ureninzet en inkoopkosten.
  • Management by control. Het voordeel van Planning & Control is dat je de planning ziet met direct de werkelijkheid ernaast. De ondernemer ziet hierdoor snel waar de afwijkingen zitten. Is het een incident? Of een structureel probleem? In het laatste geval gaat hij direct met zijn team zitten om het probleem gericht op te lossen.

Nick ziet nog meer voordelen buiten bovenstaande “Andere voordelen van Planning & Control die ik in de praktijk tegenkom bij ondernemers is dat ze altijd inzicht hebben in de roosters. Niet alleen de ondernemer, maar het team weet ook precies waar ze aan toe zijn. Ook is alles inzichtelijk via de app, makkelijker kunnen we het niet maken.”

Benieuwd wat Planning & Control voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op.

Neem contact op