Skip to main content
Nieuws

Waarom doe je wat je doet?

By november 30, 2017november 7th, 2018No Comments

NTF | Next To Food?

“Nou, hierom.”

De horecaondernemers die dit NTF WAAROM-blog lezen druk ik met volle overtuiging op het hart, dat er voor bijna elke horecazaak nog veel te winnen is!

Weer anderen kunnen er door dit verhaal zin in krijgen, om die grote Waaromvraag ook aan zichzelf te stellen. Dit is mijn eigen ervaring: het antwoord kennen op die vraag bezorgde me een ‘lekkere’ oerkracht en gaf me vleugels. Het verheldert wat je echte passie is en waarin je professioneel én persoonlijk wilt ‘stralen’.

Toeval? Of toch niet?

Ik geloof dat ik 16 was toen ik in de weekends en de vakanties een bijbaantje had bij een horeca groothandel. Dit bedrijf kreeg in de loop der jaren meerdere cafetaria’s in eigen beheer. De omvang van die activiteiten groeide en groeide maar. En zo ontstond de uitdaging om dié informatie te krijgen die nodig was om deze bedrijven te begeleiden en te laten bloeien en groeien. En zo uiteindelijk een gezond rendement te halen.
Kort en goed: ik kreeg de stageopdracht om hiervoor een management informatiesysteem te ontwikkelen. Ja, het was een flinke uitdaging… en tegelijk een buitenkans.

Diepe kijkjes in de keuken

Deze opdracht dwong me diep in de dagelijkse activiteiten van die cafetaria’s te duiken. Wat daarbij opviel was, dat vooral de passie om goede producten te leveren vaak centraal stond. En die wat eenzijdige productgedrevenheid leidde nogal eens tot bedrijfseconomische ongezondheid. Daar waren sommige ondernemers helaas nog te weinig mee bezig. En de pijnlijke verrassingen die dan ‘op tafel’ kwamen deden henzelf, hun gasten, de medewerkers, leveranciers en financiers weinig goeds!

Door dik en dun

De benadering van mijn opdrachtgevers was en is er een van het ‘door dik en dun’ steun bieden aan je business-partners. Dat leerde en kopieerde ik van ze – dankbaar!- en dat is sinds onze oprichting in 2001 zeker kenmerkend voor onze eigen NTF | Next to Food manier van werken.

Verder en meer dan goed eten

We ontwikkelden, bouwden en begeleidden module na module een door iedereen gemakkelijk te bedienen kassasysteem. Hierin kwamen zowel de systematisering van bedrijfsprocessen als de automatisering in de bedrijfsvoering samen. Zo gingen de betrokken cafetaria-ondernemers niet hetzelfde net iets beter doen. Nee, ze leerden echt ANDERS en professioneler werken!

‘Next to Food’, inmiddels kernachtig: NTF, is een omschrijving van die ‘Grote Sprong’ in ons eigen inzicht en onze werkwijze. Daarna introduceerden we ook, steeds verbonden met ons kassasysteem, nog andere aansluitende en waardevolle e-modules: de e-food BestelApp en de bestel-website; e-manage voor de administratie; e-margin voor het keukenmanagement.

Fundament: gezonde bedrijfsvoering

Wij van NTF zijn van de gebruikersvriendelijke software in de horeca. Daarnaast zijn we goed in het sterke combinaties maken van onze software met de gewenste hardware.

Inzicht: uiteindelijk is goed, lekker en betaalbaar eten, drinken en verwend worden in de horeca afhankelijk van de totale gezondheid van de bedrijfsvoering van de betrokken horecaondernemingen. Bedrijven die niet zo denken en werken komen vroeg of later op de bittere koffie. Geloof me! Strak beschreven én gevolgde bedrijfsprocessen en de geautomatiseerde verwerking en analyse van onmisbare basisinformatie helpen horecaondernemers enorm bij het bewaken van hun totale bedrijfsgezondheid.

Waarde

Wat NTF biedt is meervoudig waardevol:

  • Gemak. Snelheid. Overzicht. Inzicht. En zicht vooruit.
  • Veel minder dubbele handelingen – die kosten tijd/energie en leiden tot fouten.
  • Lagere kosten, hogere opbrengsten, marges en rendementen.
  • Kwaliteitsimpulsen!
  • De juiste informatie voor planning en control: greep op de zaak.
  • Medewerkers die meegroeien tot echte professionals.
  • Een reputatie die klinkt als een klok.

Per saldo?

Een grotere magneet voor gasten, leveranciers, financiers én talenten op de arbeidsmarkt. Met alle voordelen vandien. Boven en onder de streep.
Wij geloven in dit iedereen-wint ondernemerschap en dragen er graag ons steentje aan bij!

OK, daarom!

Leon Besselink, oprichter NTF | Next To Food
www.ntf.nl | slim-systematisch en praktisch-automatisch in de horeca

P.S. ik beloof je dat ik in de volgende blogs gemiddeld ongeveer de helft korter zal zijn. 😉