Skip to main content
Geen categorie

Rust met Planning & Control

By juni 13, 2018januari 4th, 2019No Comments

De roostermodule Planning & Control wordt ondersteund door Horeca Consulent, het bedrijf van Nick van Zetten. Zijn dienstverlening sluit perfect aan op wat wij met Planning & Control willen bereiken. Doordat we onze krachten gebundeld brengt deze module veel resultaat bij horecaondernemers. Wat voor resultaat zien we dan en wat is de rol van Nick van Zetten in de module Planning & Control?

portretfoto Nick van Zetten

“Voor mij is het doel met de ondersteuning die ik horecaondernemers geef, dat de ondernemer ook echt ondernemer is. Dus dat jij als ondernemer niet continue bezig bent met brandjes blussen en andere randzaken, maar echt bezig kan zijn met winst genereren. Eigenlijk krijgt de ondernemer een stuk rust. Gezamenlijk kunnen we de tools en support geven om betere marge te genereren, meer omzet te creëren, waardoor het bedrijf duurzaam kan groeien en daardoor meer winst kan genereren en in controle is.”

Jarenlange horeca-ervaring

“Natuurlijk ben ik niet zomaar horecaondernemers gaan ondersteunen. De liefde die ik voor de horeca heb, is al begonnen op 14-jarige leeftijd. Toen al werkte ik in de keuken en wilde ik graag kok worden. Dit heb ik onder andere in het buitenland mogen ervaren in bijvoorbeeld Londen en Cuba. Toen ik terug kwam uit Cuba, ben ik gaan studeren en vervolgens gaan werken. Destijds was het mijn taak om sturing te geven aan restaurants. Ik heb toen een methodiek ontwikkeld die gefocust is op kwaliteit en omzet maken. Zo kon ik heel gericht te werk gaan. Op een gegeven moment bedacht ik dat ik ook hierin een eigen bedrijf kon opstarten en zo is mijn bedrijf Horeca Consulent ontstaan.”

Waarom samenwerken met Next To Food?

“Het contact is begonnen toen Next To Food bij één van mijn relaties een kassasysteem leverde. Ik vond toen al dat Next To Food niet enkel een kassaleverancier was. Zij evalueerden toen al wat er daadwerkelijk gebeurt in een horeca onderneming en hun concept is gebaseerd op meten is weten. We raakten aan de praat en ik kwam erachter dat ik met de systemen van Next To Food bedrijven ontzettend goed kon monitoren. Zo kon ik alle informatie krijgen, die ik nodig had om sturing te geven aan bedrijven. Op een gegeven moment hebben we hier over gesproken en onze krachten gebundeld. Mijn toegevoegde waarde zit in het adviseren wat voor software er moet komen om de horecaondernemers te faciliteren en bestaande software te verbeteren. Daarnaast ben ik actief op de werkvloer.”

Training en monitoring op de werkvloer

“Next To Food ontwikkeld de software en ik hou me operationeel bezig met het ondersteunen van de horecaondernemers. Door mijn vele horeca-ervaring is dit van toegevoegde waarde. Ik kan immers het beste zien hoe we de module kunnen afstemmen op een bedrijf, omdat ik over de vloer van de desbetreffende horeca kom. Ik zorg dat het systeem van Planning & Control puntgaaf wordt opgeleverd bij de ondernemer, vervolgens geef ik een training en daarna blijf ik de horecazaak twee weken monitoren. De training is op locatie en bestaat uit het stap voor stap doornemen van het systeem. Zoals onder andere op welk moment moet wie waar informatie invoeren en je leert hoe je snel een afwijking kunt signaleren. Dit soort basistools levert al snel 4% rendement op. Door de training en monitoring krijgen de ondernemers het bedrijf optimaal georganiseerd.”

Benieuwd naar de praktijk of succesverhalen van Planning & Control? Lees hier meer over deze module en doe een aanvraag. Dan zie je Nick van Zetten van Horeca Consulent binnenkort verschijnen!