Skip to main content
Geen categorie

NIEUW: de Planning & Control Personeels App

By april 16, 2018januari 4th, 2019No Comments

De module Planning & Control hebben we even geleden aangekondigd en nu hebben we een bijzondere aanvulling op deze module. Namelijk de Planning & Control Personeels App. Waarom en hoe kan men deze app gebruiken?

We merkten met de introductie van de module Planning & Control dat er behoefte was aan een app voor het personeel. Vooral vanwege het heen-en-weer mailen van de roosters en herziende versies en het feit dat men weinig gebruik maakt van de mail. Daarom hebben we een Personeels App gebouwd. Deze week wordt de testversie in gebruik genomen op een paar locaties. Vervolgens is deze over ongeveer een maand voor iedereen beschikbaar. Je vindt de Personeels App automatisch in de module Planning & Control.

Voor het personeel

Door de app kunnen je medewerkers het eigen rooster inzien, zowel wat ze in het verleden gewerkt hebben, maar ook het toekomstige rooster. Daarnaast kan eigen beschikbaarheid worden opgegeven. Dit zorgt ervoor dat alles overzichtelijk op één plek staat en niet in allerlei mailtjes. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker als reactie op het gemailde rooster antwoord twee data niet te kunnen werken. Vervolgens moet er weer een nieuwe versie worden gemaakt en weer gemaild enz. De app voorkomt dit, omdat de beschikbaarheid van te voren wordt aangegeven. Ook hebben we er voor gezorgd dat bij een roosterwijziging de betreffende persoon een notificatie krijgt.

iPhone X screenshots met rooster app voor medewerkers

Voor mij

De app zorgt dat jij minder hoeft te communiceren, want er worden minder e-mails verstuurd. Daarnaast is op deze manier de zakelijke communicatie gestroomlijnd. Hierdoor ontstaat er ruimte om voor [meer] persoonlijke communicatie. Dit is goed voor de onderlinge teamsfeer en natuurlijk is het ook fijn dat de medewerkers tevreden zijn.

We zijn benieuwd hoe dit straks in de praktijk bevalt! Nog even geduld en wanneer de Personeels App beschikbaar is, zie je dit automatisch in de module Planning & Control verschijnen.