Wijziging btw verhoging in de bestelzuil

wat kunnen wij hierin betekenen?

Op nieuwjaarsdag 2019 wordt het lage btw-tarief in Nederland (na goedkeuring Eerste kamer) verhoogd van 6% naar 9%. Dit heeft voor elke horeca ondernemer grote gevolgen. NTF zal je hierin ondersteunen zodat de overgang naar het nieuwe btw tarief soepel zal verlopen. Op deze pagina verzamelen we relevante informatie over deze btw-wijziging voor de e-kiosk bestelzuil. Houd deze pagina de komende periode dus in de gaten! Voor de btw wijziging in alle andere modules verwijzen we je naar deze algemene pagina.

Wat betekent de btw-wijziging voor de bestelzuil?

De ntf e-kiosk bestelzuil zal per 1 januari automatisch het nieuwe lage btw tarief van 9% hanteren. Je hoeft hier dus helemaal niets voor te doen. Het enige wat je kunt controleren is het btw tarief op de bestelbonnen. Voor België blijft dit btw tarief onveranderd.

Alle overzichten in mijn.ntf.nl zijn inmiddels aangepast voor het nieuwe tarief. Per 1 januari zullen deze automatisch voorzien zijn van het 9% tarief. Voor de Belgische bestelzuilen zal er geen verandering plaatsvinden.

ntf bestelzuil uitgevoerd in het wit met bestickering voor cafetaria's en andere horeca fastservice bedrijven.

Wijzigen van de prijzen:

De prijzen in de bestelzuil zullen niet automatisch verhoogd worden per 1 januari, tenzij je bestelzuil gekoppeld is aan de ntf kassa. Er zijn 2 methodes om de prijzen aan te passen:

  • handmatig via mijn.ntf.nl op een zelf gekozen moment
  • middels de koppeling met de ntf kassa

Kijk op de speciale btw pagina voor de ntf kassa voor het speciaal ontwikkelde hulpmiddel.

Welke opties zijn er?

  • zelf direct prijswijzigingen programmeren
  • via de ntf kassakoppeling